Швейцарският тенисист Роджър Федерер няма намерение да прекратява кариерата си след края на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Носителят на 17 титли от Големия шлем се нуждае от олимпийска титла на сингъл, за да може да се похвали с триумф в най-важните тенис състезания в света.

Ако вземе златен медал на сингъл в Рио де Жанейро, Федерер ще се изравни с Андре Агаси и Рафаел Надал, които през кариерата си са печелили четирите турнира от Големия шлем, Купа Дейвис и олимпийските игри.

Швейцарецът, който по време на Игрите в Рио ще навърши 35 години, има олимпийска титла на двойки от Пекин 2008 и сребро на сингъл от Лондон 2012. Догодина в Рио де Жанейро той ще играе и на смесени двойки с Мартина Хингис.

„Планирал съм участие в турнири през цялата 2016 г. - до олимпийските игри и след това. Не планирам да се отказвам. Не съм определил дата, кога ще прекратя кариерата си. Очаквам с нетърпение новия сезон в тениса. Щастлив съм, чувствам се прекрасно, а физически съм в добра форма“, заяви Федерер.