Роджър Федерер призна превъзходството на световния номер 1 Новак Джокович във финала на „Уимбълдън”. Сърбинът победи швейцареца за втора поредна година в мача за трофея на най-престижния тенис турнир.

„Новак игра страхотно, но това не е така само днес, а през целия сезон, и миналата година, и годината преди нея. Той заслужи триумфа си днес”, сподели след срещата Федерер.

„Никога не знаеш какво да очакваш, когато излезеш на корта. Точно поради тази причина толкова много хора идват да ни гледат. В тайбрека на втория сет имах малко късмет. В началото на третата част имах своите шансове, но Новак беше много солиден във важните моменти. Аз също мога да бъда щастлив, защото играх добре. Знам, че възрастта не ми е преимущество”, каза още швейцарецът.

„Чувствам още глад за успехи. Надявам се догодина отново да се видим. За пореден път имах привилегията да играя на централния корт на такъв финал. Новак обаче просто беше по-добър днес. Аз все пак се насладих на преживяването”, завърши световният номер 2 в мъжкия тенис.