Защитаващият титлата си на Мастърса в Мадрид Роджър Федерер се класира за третия кръг на турнира, който е с награден фонд 4 303 867 евро. Швейцарецът постигна безпроблемна победа над Радек Щепанек (Чехия) с 6:3, 6:3. За Федерер това е 12-а победа от общо 14 срещи с този съперник.

След пауза от около 2 месеца след елиминирането на четвъртфиналите в Индиън Уелс швейцарецът започна добре сезона на червени кортове и без особени усилия елиминира Щепанек, който е 48-и в световната ранглиста.

На трибуните бяха както съпругата на Федерер, така и двете му дъщери - Шарлийн Рива и Мила Роуз, изгледали на живо двубоя на татко Роджър, макар и през по-голямата част от времето да изглеждаха заинтересовани от всичко друго, но не и от случващото се на корта.

"Изключително съм доволен от днешния мач, защото Щепанек не е лесен съперник. Сменяше добре ритъма и височината на топките", каза Федерер, който е номер 2 в световната ранглиста.

В друга среща от втория кръг Жил Симон (Франция), поставен под номер 16 в  схемата, победи своя сънародник Жереми Шарди с 6:4, 7:6(5).

Както е известно, в 21:00 часа стартира срещата на Григор Димитров с Новак Джокович, която БЛИЦ ще ви предостави възможност да гледате директно с картина.