Двама от най-великите тенисисти Рафаел Надал и Роджър Федерер откриха новия сезон с впечатляващ стил. Испанецът и швейцарецът играха под залеза на изключително красивия амфитеатър в Доха (Катар), заобиколени от повече от 4000 запалени свещи.

Федерер, който има 16 титли от турнири от Големия шлем, заяви, че за него атмосферата е била много специална. Той описа ситуацията като комбинация от драматизъм, романтика и арабска нощ.

"Чувствах се жив, наистина се наслаждавах", сподели Федерер.

"Всяка година правим нещо специално в Доха. Тук е много красиво", допълни Надал.

Двамата започват годината с участие на АТР турнира в Доха. Рафаел Надал е лидер в основната схема и в първи кръг ще срещне Филип Колшрайбер, а в един от най-интересните двубои на старта Федерер ще се изправи срещу Николай Давиденко в повторение на миналогодишния финал, в който швейцарецът триумфира с титлата след успех с 6:3, 6:4 над руснака.

Мачът на Рафа с Колшрайбер е втори от програмата на Централния корт и се очаква да започне около 16:00 часа българско време днес.

Веднага след приключването му на корта ще излязат Роджър Федерер и Николай Давиденко. Сред останалите по-интересни срещи в утрешния ден са мачовете на французите Жо-Вилфред Цонга и Гаел Монфис, които ще се изправят съответно срещу Малек Джазири и Руи Мачадо, както и двубоите Ернест Гулбис - Михаил Южни и Иво Карлович - Сергей Стаховски.