Двамата великани на корта Роджър Федерер и Рафаел Надал помагат на децата в ЮАР и преди благотворителния си сблъсък в Кейптаун разказаха приказка на малчугани. Маестрото и Матадора позабавляваха децата с интересна интерактивна история. Децата се намесваха в нея, когато трябваше да издават различни звуци на героите от приказката, а един от най-забавните моменти бе, когато швейцарецът поправяше Надал. Испанецът изпитваше трудности при прочитането на някои от думите.

Федерер и Надал се очаква да подобрят рекорда за брой зрители на тенис мач. До момента той се държи от швейцареца и Александър Зверев, които събраха 42 517 души в Мексико Сити през 2019. Предполага се, че близо 50 хиляди са купили билети за срещата на двойки, която се играе в момента и в която Федерер си партнира с основателя на "Майкрософт" и един от най-богатите хора в света Бил Гейтс. Надал е в отбор с южноафриканския комик, писател и продуцент Тревър Ноа.

Най-посетеният дамски мач отново е демонстративен. През 2010 година в Брюксел Ким Клайстерс и Серина Уилямс събраха 35 681 фена.