Роджър Федерер и Рафаел Надал са големи съперници на корта, но винаги се държат любезно един с друг. Макар че е силно да се каже, че са приятели, двамата са в много добри отношения, противно на спортните им битки. Преди мача в типичния си стил те заявиха колко уважават съперника.
 
За първи път двамата ще се изправят един срещу друг на финала на Мастърса на осемте най-добри в Лондон. Испанецът излиза за една от малкото ценни титли, която няма, а швейцарецът, за да покаже, че още може да бие съперника си.

”Рафа направи невероятно постижение през сезона. Велико е на неговата възраст да спечелиш кариерен “Голям Шлем”. В последно време доказа, че може да играе на всякакви настилки. Този, които го наричат "специалист на клей", не разбират нищо от тенис. Срещу Анди Мъри още веднъж доказа колко е добър, когато е поставен под напрежение”, заяви Федерер.

”Статистиката не е важна между нас. Всеки мач с Роджър е тежък. Доволен съм, защото играе за първи път толкова добре на тази настилка”, добави Надал.

В преките двубои Надал води с 14:7 победи. На бързи кортове като този в Лондон двамата имат равенство – 3:3.

Интересното преди финала е, че за първи път от 1986 година за трофея ще спорят първите двама в света. Тогава световният номер 1 Иван Лендъл побеждава номер 2 Борис Бекер. При титла Федерер ще изравни постижението на Иван Лендъл и Пийт Сампрас, които имат по 5 титли от финалния Мастърс.

Всички мачове между Надал и Федерер може да видите тук