Роджър Федерер успя да сложи край на серията на Григор Димитров от седем поредни победи, надигравайки го с 6:3, 7:6 на четвъртфиналите на турнира в Базел. В последвалото интервю швейцарецът не спести похвалите си за играта на хасковлията, а също така не бе пропусната и темата за непрестанните сравнения между двамата от страна на медиите.
 
"Двубоят бе тежък и може би трябваше да загубя втория сет, докато в първия също трябваше да се измъквам от тежка ситуация. Имах късмет, че успях да спечеля в два сета, но поради някаква причина смятам, че ако аз бях този, който водеше в резултата, щях да играя по-свободно. Григор е тежък съперник и може да бъде много опасен до последната точка. За мое щастие той не изигра добър тайбрек, а аз успях да се възползвам от това и да спечеля”, сподели Роджър Федерер.
 
"Разбира се. Ние се познаваме добре покрай тура. Той е винаги много приятелски настроен, често сме разговаряли и се радвам, че успях да се изправя срещу него на корта. Тренирал съм с него и определено виждам някои прилики в играта ни, но се надявам, че за негово добро хората ще спрат да го наричат Бейби Федерер, защото той трябва да изгради своя идентичност. Именно това иска и самият той”, допълни швейцарският тенисист.
 
“Знам, че в началото може да се чувстваш хубаво, когато те сравняват с някой, който е постигнал толкова успехи като мен. Аз също бях сравняван по този начин със Сампрас, но в последствие започваш да намираш своя собствен път и се надявам, че именно това ще се случи и с него. Той е голям професионалист, през изминалата седмица спечели първата си титла и дано отсега нататък хората спрат да го наричат с този прякор", завърши Федерер.