Швейцарецът Роджър Федерер сподели, че иска поне веднъж до края на кариерата си да бъде отново номер 1 в световната ранглиста. 33-годишният тенисист победи на Милош Раонич на старта на финалния Мастърс в Лондон и преследва рекордна осма победа в турнира.

"Когато и да се върна на първата позиция още веднъж, ще е много специално за мен. Бил съм там и знам какво значи, защото да спечелиш турнир е нещо за седмица или две, а №1 в световната ранглиста е нещо съвсем различно. Ще се опитам да го постигна, но очевидно е, че Новак също ще диктува какво се случва тук през следващите дни", заяви Федерер.

"Чувствам специална връзка към Рафа Надал, с когото съперничим и се конкурираме от дълги години. С него имаме толкова финали в Шлема, колкото с никой друг. Обичам да гледам назад и да си спомням срещу кои ми е било най-трудно. В началото бяха Хенман, Налбандян, Хюит, Родик. Така че за мен бе доста интересно да играя срещу тях. Радвам се, че Агаси игра толкова дълго и успях да го срещна, може би, около 15 пъти", каза още Федерер.