Роджър Федерер записа победа №250 на турнири от Големия Шлем. Швейцарецът не даде сет и спечели с 3:0 6:4, 7:6, 6:1 срещу Бърнард Томич в мач от “Аустрелиън Оупън”. След като се справи със съпротивата на 20-годишния австралиец, в четвърти кръг Федерер го очаква още един представител на младото поколение - Милош Раонич, който по-рано днес се наложи със 7-6, 6-3, 6-4 над Филип Колшрайбер.

Двубоят започна с пробив за Федерер още в първия гейм на мача, а до края на сета швейцарецът беше безпогрешен в своите подавания. При 5-3 Роджър дори имаше три шанса за пробив, които така и не бяха реализирани, но в следващия гейм четирикратният шампион в Мелбърн не сгреши, сервирайки за сета, предава tenniskafe.com.

На старта на втория сет сценарият бе на път да се повтори, но Томич успя да отрази точки за пробив в първите си два сервис гейма. При 4-4 и 5-5 Бърнард отново бе изправен пред опасности да загуби подаването си, но отново отрази. В тайбрека Томич имаше преднина от 5-3 точки, но Федерер в този момент спря да греши и обърна резултата, а с това затвори и сета, за да поведе с 2:0.

В началото на третия Роджър допусна две двойни грешки. Томич обаче не успя да се противопостави на опитния швейцарец и допусна пробив. Федерер поведе с 4:1, след това с 5:1 и накрая затвори сета с 6:1.