Роджър Федерер започна с успех защитата на титлата си от “Ролан Гарос”. Лидерът в световната ранглиста победи сравнително лесно Питър Лучак от Австралия с 6:4, 6:1, 6:2. 

Единствено първият сет бе равностоен, като Лучак, който имаше три отпадания на старта на турнира при предишните си участия успяваше да спечели геймовете при свой сервис. При 4:4 обаче Роджър стигна до пробив, след което взе първия сет и бе безкомпромисен във втория и третия.

Срещата продължи скромните час и 28 минути за мач, който се играе до успех в три сета. Федерер направи само 11 непредизвикани грешки, загуби едва 14 от 64 точки на първи сервис и даде само един шанс за пробив на Лучак, който обаче го пропусна.

Миналата година той спечели титлата, но сега големият му съперник и играч на клей Рафаел Надал се намира в страхотна форма. Двамата могат да се срещнат чак на финала. За първи път в кариерата си швейцарецът играе на "Рокан Гарос" без да е спечелил титла на клей през настоящия сезон. Испанецът триумфира на трите "Мастърса" - в Монте Карло, Рим и Мадрид./БЛИЦ

Всички резултати от турнира при мъжете тук

Всички резултати от турнира при жените тук