Звездата на тениса Роджър Федерер празнува своя 30-и рожден ден днес. Швейцарецът е в Канада, където ще участва на силния турнир в Торонто. На пресконференцията логично повечето въпроси бяха свързани с юбилея.

”Да си на 30 години е много вълнуващо. Чакам с нетърпение да видя как канадците ще ме поздравят. Всяка година съм тук по това време и те често пеят “Хепи Бъртдей” по време на мачовете ми. Рождените дни са нещо нормално, радвам се на всеки от тях”, заяви Федерер.

“Винаги гледам към бъдещето. В момента плановете ми са за година напред. Мисля за Олимпиадата и как да се представя най-добре там. Има няколко човека, които са печелили титла от “Големия Шлем”, значи и аз мога да го направя. Надал и Джокович играят много добре, но знам, че мога да ги победя, особено на твърди кортове”, заяви Роджър.

През 2009 година той се ожени за дългогодишната си приятелка Мирка Вавринец и двамата станаха родители на близначките Мила Роуз и Шарлийн Рива, които вече са на 2 годинки.

Олимпийската титла е едно от малкото големи отличия, които лиспват в кариерата на швейцареца. Той има златен медал от Пекин 2008-а, но на двойки със Станислас Вавринка. Федерер не е печелил и отборната надпревара "Купа Дейвис"./БЛИЦ