Най-добрият швейцарски тенисист Роджър Федерер заяви, че е напълно възможно и на 30 години да спечели четирите турнира от Големия шлем в една календарна година. Бившият номер 1 не е печелил Откритото първенство на Австралия през 2010, но въпреки това е оптимист за бъдещето. 

"Винаги мога да постигна още, тъй като знам какво е нужно. Има много турнири, а с това и възможности, стига да правиш точните неща. Много пъти съм заявявал, че черпя вдъхновение от тенисисти, които са били на корта дълго време - от Андре Агаси, Джими Конърс, Кен Роузуол и Род Лейвър. Титлите от Шлема са постижими. Моите лични планове винаги са дългосрочни и се стремя да мисля за това какво още мога да спечеля в тениса", заяви Федерер, който в идния понеделник ще се включи в турнира "Роджърс Къп" в Монреал.

"Нямам търпение да дойде рожденият ми ден. Ще стана на 30 и ми се иска да видя как канадската публика ще отпразнува с мен повода. Понякога се случва да пеят на корта. Рождените дни са част от живота и се радвам, че остарявам. Предпочитам да съм на 30, а не на 20. Това е една прекрасна възраст", допълни още швейцарецът, който в момента заема трето място в световната ранглиста. /БЛИЦ