Миналогодишният шампион и бивш №1 в света Роджър Федерер ще спори за защитата си на трофея на финалния турнир на АТП в Лондон. На полуфиналите швейцарецът победи Давид Ферер (Испания) със 7:5, 6:3 за 86 минути.

За Федерер това ще бъде финал №100 в кариерата му и седми във финалния турнир на АТП. Швейцарецът е едва петият тенисист в историята, достигнал до 100 финала, а утре ще се бори за 70-ата титла в кариерата си и шеста за сезона.

С тази победи Федерер ще измести Анди Мъри от номер 3 в световната ранглиста в края на годината. Ако спечели титлата, швейцарецът ще вземе трофея за рекорден шести път.

Ферер продължи серията си без успех срещу Федерер. Испанецът не е побеждавал бившия номер 1 в досегашните 12 мача по между им. Швейцарецът направи три пробива в мача. В първия сет той проби сервиса на съперника си в 11-ия гейм и поведе с 6:5. Във втората част Федерер стартира с пробив, а след като поведе с 3:1 приключи мача с пробив за 6:3.

На финала Федерер ще играе с победителя от втория полуфинал между Томаш Бердих (Чехия) и Жо-Вилфред Цонга (Франция). Този мач стартира в 22:00 часа тази вечер.