Новак Джокович спечели за трети път в кариерата си турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс. На финала сърбинът надделя над Роджър Федерер с 3:6, 6:3, 7:6(3). Трофеят е първи за Ноле от началото на 2014 година.

С успеха Джокович взе реванш от швейцареца, който наскоро го победи в Дубай. Независимо от загубата, Федерер остава рекордьор по титли в Индиън Уелс (4). Той ще се завърне в Топ 5 на световната ранглиста, а Джокович ще продължи да е втори, след Рафаел Надал, но сериозно ще съкрати разликата с испанеца.

Финалът в Индиън Уелс беше 33-ата среща между Федерер и Джокович, а Ноле намали изоставането си на 16 победи срещу 17 загуби. По отношение на настилките цифрите са следните - 13:13 на твърди кортове и 3:3 на клей, а на трева швейцарецът е спечелил единствената им до този момент среща.

Сблъсъкът в Индиън Уелс започна добре за швейцареца, който успя да стигне до ранен пробив и със стабилна игра да не даде шанс на Ноле, като надделя с 6:3 в първия сет. Вторият обаче бе доста по-различен. Джокович напипа ритъма, не допускаше толкова грешки и при 4:3 гейма в своя полза успя да пробие Федерер и да затвори сета при свой сервис - 6:3.

Решителният трети сет бе изключително равностоен. Двете звезди размениха по един пробив и се стигна до тайбрек, в който обаче Джокович бе безпощаден и триумфира с титлата.

000000_novak_cup.jpg