Роджър Федерер се класира за 15-ти път за полуфиналите на финалния турнир на ATP. Швейцарецът започна тазгодишното си участие със загуба, но последваха две победи, които го класираха напред.

В третия решителен двубой в четвъртък вечер в Лондон швейцарецът се наложи с 6:4, 6:3 над Кевин Андерсън и по този начин оглави група "Лейтън Хюйт" с победи и една загуба. Второто място в групата остана за Андерсън.

Заключителният мач от груповата фаза се оказа и най-силният за Федерер през седмица, като беше спечелен от него само за 77 минути. След като не се изправи дори пред точка за пробив в първите си два мача в Лондон, днес Андерсън беше пробит четири пъти от Роджър.

Класирането на южноафриканеца пък беше гарантирано още преди двубоя след победата на Тийм над Нишикори в другия двубоя. Той ще играе с победителя в група "Густаво Куертен", докато за Федерер остава класиралият се на второ място там.

"Много съм щастлив. Първият мач с Кей беше тежък. Притиснат до стената, може би ми е по-лесно да играя, не съм сигурен. Но се борих здраво. В крайна сметка днес играх добър тенис и съм много щастлив. Кевин има невероятна година, както и другите две момчета. Беше забавна група с различни играчи. Развълнуван съм и чакам с нетърпение полуфиналите", коментира Маестрото.