Бившият номер 1 в света Роджър Федерер победи настоящия лидер в ранглистата на ATP Новак Джокович със 7:6 (1), 6:3 и спечели за седми път в историята силния турнир от сериите „Мастърс” в Синсинати. Това е 87-а титла в кариерата на швейцареца и общо 24-и трофей от турнири в сериите "Мастърс 1000". Триумф пък щеше да превърне Джокович в първия тенист с титла от всеки от деветтте Мастърса, но това не се получи.

Първите двама в основната схема на надпреварата предложиха оспорван първи сет, в който се стигна до тайбрек. Джокович търсеше тайбрека като единствен изход, защото не успяваше да се противопостави по никакъв начин на сервиса на швейцареца. Все пак в тайбрека швейцарецът успя да се наложи със 7:1 точки и така да поведе в срещата.

Федерер, който не беше допуснал нито един пробив в турнира до днешния финал, продължи да печели подаванията си с огромна лекота. Джокович отказа да се предаде лесно и успя да удържи подаването си за 2:4 във втория сет. Швейцарецът обаче не бе разколебан и с пореден гейм на нула приключи сета със 6:3, за да спечели седми трофей в Синсинати.