Роджър Федерер победи Марин Чилич с 6:3 4:6 6:4 6:2 и се класира за осминафиналите на US Open. Това е 30-и пореден турнир от Големия шлем, в който швейцарецът достига до тази фаза. Негов съперник в следващия кръг е Хуан Монако, който надви Томи Хаас с 6:7, 6:3, 6:2, 6:3.

Федерер никога не бе губил сет в предишните си две срещи с Чилич, но хърватинът оказа сериозна съпротива и направи двубоя малко по-интересен за зрителите. След като удържа подаването си в началото, Федерер веднага проби и сравнително лесно спечели първия сет. После мощният сервис на Чилич му помогна да доминира на корта и да печели геймовете си. При 5:4 хърватският тенисист получи две възможности за пробив и реализира втората от тях, изравнявайки резултата за 1:1 сета.

Надиграването между двамата продължи в третия сет. При 4:4 Чилич направи двойна грешка и беше пробит, а за опитния Федерер не бе проблем да вземе следващия гейм и отново да поведе. В четвъртия сейт Роджър нямаше проблеми и го спечели с лекота, за да вземе и крайната победа в срещата./БЛИЦ