Носителят на рекордните 16 титли от “Големия Шлем” Роджър Федерер обяви, че най-тежко за него е да загуби финал, защото тогава трябва да участва в церемония по награждаване без да вдигне трофей. Този коментар швейцарецът направи след загубата си от Рафаел Надал в полуфиналите на Откритото първенство по тенис на Австралия със 7:6, 2:6, 6:7, 4:6.

След мача швейцарецът събра набързо вещите си и се скри в тунела, въпреки аплодисментите на публиката, която изпрати с овации двамата състезатели.

“Предпочитам да напусна турнира така. Най-тежко е да участваш в церемонията по награждаването след загубен финал”, заяви 30-годишният тенисист. Преди 3 години той загуби финала в Мелбърн именно от Надал с 4:6, 4:6, 7:6, 7:6, 7:9 и не успя да сдържи сълзите си.

“В последно време се представях добре, нямах загуба повече от пет месеца, което не е толкова лошо. Исках отново да спечеля титлата тук и съм разочарован”, призна Федерер, който преди този мач беше в серия от 25 поредни победи.

“Рафа игра много силно, като цяло той се представя отлично срещу мен. Имам чувството, че той играе най-добре срещу мен, но в това няма нищо лошо”, завърши швейцарецът.

Той беше подкрепян от трибуните от съпругата си Мирка и двете им дъщери – близначките Шарлийн Рива и Мила Роуз, които са на две годинки и половина.