Швейцарецът Роджър Федерер записа победа номер 1000 в своята кариера в АТП и призна, че никога няма да забрави този момент. Световният номер 2 и носител на 83 титли победи на финала в Бризбейн Милош Раонич и се се нареди до Иван Лендъл и Джими Конърс.

"Това е наистина един специален момент за мен. Няма никакво съмнение. Играл съм много тенис през годините, така че достигането до тези 1000 победи означава страшно много. Никога няма да забравя този мач", заяви Федерер, който получи отличията си от легендарните Род Лейвър и Рой Емерсън.

"Далеч по-приятно е да спечелиш оспорван и равностоен мач - с нерви и при тази влажност на въздуха. Хубаво е, че се случи на финал и то срещу тенисист като Милош. Това означава много повече за мен от една победа с 6:4, 6:4, която бе реалистична в един момент от срещата. Сега съм по-доволен с този трисетов успех и се радвам, че стана така, а не в два сета", сподели Федерер.

"Трудно е да стоя тук - пред тези велики шампиони в турнирите от Големия шлем. За мен е чест. Всички си даваме сметка какво означава това постижение за Роджър. Докато загрявахме преди двубоя и слушах изброяването на всички тези титли, които е спечелил, даже помислих, че днес гони победа №2000. Според мен трябва да засили темпото", пошегува се от своя страна Милош Раонич.