Рекордьорът със 17 титли от Големия шлем Роджър Федерер не е обезкуражен от слабия сезон и обяви, че през 2014 година ще преследва нови трофеи.

„Годината не е загубена. При тези обстоятелства това дори беше един интересен сезон. Не виждам причина, защо да не играя по-добре през 2014 година и да нямам големи победи. Продължавам да имам големи цели, защото в никакъв случай не съм загърбил тениса”, сподели 32-годишният швейцарец.

За първи път от 11 години насам Федерер не достигна финал в някой от четирите турнира от Големия шлем и спечели само една надпревара – в Хале (Германия). Освен това от Мастерс турнира в Индиън Уелс през март насам швейцарецът се оплаква от болки в гърба.

„Не е забавно да си контузен. Но трябваше да преодолея това. Освен проблемите в гърба, имах и други оплаквания, каквито съм имал рядко през последните 10 години. Въпреки това бе полезно за мен да видя кой как реагира и как аз самият се справям с тази ситуация. Понякога едвам се движех правилно и бях жестоко критикуван от някои хора”, допълни Федерер.