Роджър Федерер отново загуби сет, но се класира за третия кръг на "Уимбълдън". Шампионът в шест от последните седем издания на турнира победи сръбския квалификант Илия Божоляц с 6:3, 6:7 (4), 6:4, 7:6 (5). Швейцарецът се справи малко по-лесно в сравнение с първия си мач, когато драматично обърна Алехандро Фая от 0:2 сета, но отново не бе убедителен.

"Беше труден мач. Той игра много добре, сервира невероятно, особено във важните моменти. Първите двама тенисисти, срещу които се изправих, играха страхотно, но това е добър знак, тъй като продължавам", сподели Федерер. Носителят на 16 титли от Големия шлем не допусна пробив, но и се възползва само от три възможности за пробив от 13 и трябваше да изиграе два тайбрек сета. В третия кръг Роджър ще се изправи срещу французина Арно Клеман, който победи Питър Лучак от Австралия с 6:7 (4), 6:3, 6:3, 6:4.

Номер 3 в света Новак Джокович, който също имаше драматичен петсетов мач на старта, този път се справи далеч по-добре. Сърбинът спечели със 7:6 (5), 6:1, 6:4 срещу американеца Тейлър Дент. Следващият съперник на сърбина е Алберт Монтанйес от Испания, който отстрани в пет сета американеца Брендън Еванс.

За третия кръг се класира и германецът Филип Колшрайбер. Той победи Теймурас Габашвили от Русия със 7:6 (6), 5:7, 2:6, 7:6 (5), 9:7 и ще се изправи срещу Анди Родик. Втория кръг преодоляха Флориан Майер (Германия), Йен-Сун Лу (Тайван) и Виктор Ханеску (Румъния)./БЛИЦ