Рекордьорът със 17 титли от Големия шлем Роджър Федерер планира да играе тенис още няколко години. 35-годишният швейцарец ще се завърне на корта в австралийския град Пърт и ще играе за първи път от 15 години на "Хопман Къп" – неофициално световно първенство за смесени двойки. Той ще си партнира с 19-годишната Белинда Бенчич в надпреварата, която ще се проведе от 1 до 7 януари. Турнирът ще послужи на Федерер като подготовка за Откритото първенство на Австралия, което стартира на 16 януари в Мелбърн.

„Само когато ме питат, се замислям за тези неща. Не гледам на нещата така, че това биха могли да бъдат последните ми изяви в Австралия”, коментира Федерер отново темата за това кога смята да сложи край на кариерата си.

Последното излизане на швейцареца на корта беше в полуфинален мач през юли на "Уимбълдън". Тогава заедно с Милош Раонич играха петсетов мач, който Федерер загуби. В петия сет той направи падане върху коляното си, което по-рано през годината беше оперирал. След това швейцарецът не довърши сезона, като не участва и на Олимпийските игри в Рио Де Жанейро, въпреки че си го бе поставил за цел.