Роджър Федерер бе поставен под № 1 в схемата на “Уимбълдън”, а след него е Рафаел Надал, въпреки че испанецът е лидер в световната ранглиста. Надал измести швейцареца от първата позиция в класирането на АТР след триумфа си на “Ролан Гарос”.
 
“Уимбълдън” използва собствена таблица при определянето на схемата на турнира. Тя се базира на представянето на играчите на тревни кортове. Федерер, който е шесткратен шампион на третия за годината турнир от “Големия шлем”, ще защитава титлата си от миналата година.
 
Сърбинът Новак Джокович е № 3 в схемата, а Анди Мъри е № 4. Двамата са подредени според класирането им в световната ранглиста. Трикратният финалист от “Уимбълдън” Анди Родик е поставен под № 5, две места по-напред от мястото му в таблицата на АТР. Финалистът от “Ролан Гарос” Робин Сьодерлинг е № 6.
 
Най-големият печеливш от системата на определяне на поставените на “Уимбълдън” е шампионът от 2002 г. Лейтън Хюит. Австралиецът бе нареден под № 15 в схемата, въпреки че е 26-и в света. 33-ият в ранглистата Иво Карлович е № 25 в схемата.
 
Няма изненади в подреждането при жените. Серина Уилямс е № 1, а сестра й Винъс - № 2. По този начин организаторите дадоха възможност за пети финал между сестрите на “Уимбълдън”. Преди година Серина победи Винъс и взе третата си титла от турнира.
 
Единствената разлика в схемата в сравнение с ранглистата на WTA е наложено заради оттеглянето на световната № 5 Елена Дементиева заради контузия. Каролине Вожнячки е поставена под № 3, Йелена Янкович - № 4, а шампионката от “Ролан Гарос” Франческа Скиавоне - № 5.
 
Белгийките Ким Клайстерс и Жустин Енен, който се завръщат на “Уимбълдън”, след като временно бяха прекратили кариерите си, са поставени съответно под № 8 и № 17./БЛИЦ