Роджър Федерер преодоля спад в представянето си във втория сет и стигна до победата с 6:3, 7:5 над Малик Джазири, за да продължи атаката на деветата си титла от турнира в Хале.

Швейцарецът, който атакува първа титла за 2016 година и четвърта поредна в Хале, взе първия сет след един пробив в сервиса на съперника.

Световният № 64 върна брейка още в началото на втората част и поведе с 3:0. След това Федерер си върна контрола над мача и стигна до успеха, който го прати срещу Давид Гофен на четвъртфиналите.

Белгиецът имаше невероятен късмет срещу Серхий Стаховски. Украинецът сервираше за победа при 6:4, 5:4, но получи контузия, която позволи на Гофен да обърне сета и да го спечели със 7:5. След това белгиецът поведе с 2:0, когато съперникът му отказа да продължи мача заради болките.

Филип Колшрайбер се наложи над Иво Карлович с 6:7, 6:4, 7:5, за да заеме трето място в класацията на германските тенисисти с най-много победи в турнири на АТР. Това беше негов 385-и успех, с което се изравни с Михаел Щих. Само Борис Бекер и Томи Хаас имат повече победи.