Световният №2 Роджър Федерер продължава уверено похода си към деветата титла от "Уимбълдън". Щвейцарецът победи французина Адриан Манарино с 6:0, 7:5, 6:4 и се класира за четвъртфиналите на надпреварата.

На Централния корт Федерер даде само пет точки на съперника си в първия сет, печелейки го с 6:0 за 16 минути игра. 22-ят поставен в схемата Манарино успя да спаси три поредни възможности за пробив в откриващия гейм на втората част и заигра по-силно. Сетът вървеше към тайбрек, преди Манарино да се пропука в 11-ия гейм и да загуби подаването си. След това Маестрото стигна до 7:5. В третия сет французинът пропусна три възможности за пробив при 4:3 в своя полза и веднага допусна пробива. Осемкратният шампион нямаше проблем да затвори мача на собствен сервис след час и 45 минути игра. Швейцарецът не е допуснал пробив от началото на надпреварата.

Федерер има вече 32 поредни спечелени сета в турнира, само два по-малко от собствения си рекорд, поставен през 2005 и 2006 година. Швейцарецът не е допуснал пробив в 81 поредни гейма. За място на полуфиналите той ще спори с осмия поставен Кевин Андерсън или французина Гаел Монфис.

СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ „УИМБЪЛДЪН“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК

СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ „УИМБЪЛДЪН“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК