Роджър Федерер започна сезона с две победи на "Хопман къп" - една на сингъл и една на двойки с Белинда Бенчич, а освен това на пресконфереция след двубоите направи съпоставка от сегашното си състояние и състоянието си от преди година, когато се завърна след шестмесечно отсъствие от корта.

"Тази година се чувствам в много по-добър ритъм в сравнение с преди година. Ситуацията преди година за мен бе съвсем различна. Тогава просто си мислех, дали след толкова дълга пауза ще мога да сервирам добре и дали нещата ми на корта ще сработят толкова добре, колкото съм ги тренирал преди това. Сега обаче направих някои корекции в играта си и имам много различни опции, когато изляза на корта. Имах например няколко добри моменти, в които се придвижвах напред към мрежата. Иска ми се да играя по такъв начин понякога. Мисля, че началото на сезона е чудесно за мен", заяви Федерер.

"Дали играя най-добрия си тенис? Усещам просто, че играта се разви страшно много през последните 10 години. Както казах вече, направих някои корекции в играта си. Опитвам се да удрям топката с бекхенд малко повече и мисля, че като цяло играя добре. Радвам се, че на тези години още играя на такова високо ниво и успявам да печеля големи трофеи. Винаги съм се надявал да играя толкова дълго и в момента осъществявам тази своя мечта", добави Маестрото.