Роджър Федерер срази Новак Джокович с 6:4, 6:3 за 1 час и 13 минути игра в последен мач от груповата фаза на Финалите на АТР в Лондон, класирайки се за полуфиналите на турнира. Това бе първи успех за швейцареца над сърбина от 2015 година насам.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Тази победа означава, че Рафаел Надал ще завърши годината като №1 в света. За да измести Матадора, Джокович трябваше да спечели титлата или поне да се класира на финал и в същото време Надал да не спори за трофея.

Маестрото преодоля груповата фаза на финалите за 16-и път от 17 участия, като с него напред от група „Бьорн Борг“ продължава и Доминик Тийм.

ПЪРВИ СЕТ
Двамата спечелиха първите си подавания, като първо това стори Джокович доста по-трудно от Федерер, който с лекота изравни и след това първи стигна до пробив в мача. След това Ноле и Маестрото продължиха да печелят на свой сервис и то сравнително лесно, като нито един от двамата не получи възможност за пробив. В крайна сметка швейцарецът взе този сет с 6:4.

ВТОРИ СЕТ
Втората част започна равностойно и доста оспорвано, като нито един от двамата велики тенисисти не допускаше изненада на свой сервис в първите четири гейма. При петия гейм Федерер нанесе удар на сърбина и го проби с лекота за 3:2. Впоследствие Матадора поведе с 40:0 на своето подаване, но Джокович върна две точки. Все пак швейцарецът затвърди пробива си и поведе с 4:2. Ноле върна един гейм, но това беше всичко, което постигна в тази среща. Федерер взе на нула своя сервис, а след това записа още един пробив също на нула, за да триумфира с победата.

РОДЖЪР ФЕДЕРЕР - НОВАК ДЖОКОВИЧ 6:4, 6:3