Световният номер 4 Роджър Федерер размаза втория в ранглистата Рафаел Надал с 6:3, 6:0 в среща от Група “B” на финалния за годината Мастърс турнир в Лондон между осемте най-добри тенисисти. Това бе 26-и сблъсък в историята между двамата съперници и той продължи точно 60 минути.

Първият сет започна равностойно, като двамата печелеха подаванията си в първите 5 гейма. Последва обаче пробив на Федерер за 4:2 и след това го затвърди за 5:2 с успешен свой сервис. До края и двамата взеха подаванията си, за да спечели швейцарецът с 6:3.

Във втората част на корта имаше само един тенисист -  Роджър Федерер, който не остави никакви шансове на испанеца за крайното 6:0. Швейцарецът играеше с лекота, докато Надал изглеждаше безпомощен.

Успехът бе девети за Федерер срещу Надал и първи за 2011 година. Те спориха за титлата в Лондон преди година, когато швейцарецът спечели финала с 6:3, 3:6, 6:1. Швейцарецът е с 14 поредни победи след края на Откритото първенство на САЩ.

След днешните срещи Федерер е единствен с 2 победи в Група "B", като по този начин си осигури класиране на 1/2-финалите. С по една победа и загуба са Жо-Вилфред Цонга и Надал, а с 2 поражения е Марди Фиш. В последния кръг Федерер играе с Фиш, а Цонга и Надал в пряк двубой ще определят втория полуфиналист от тази група.