"Знам, че не съм вечен. За да съм честен, откакто дъщерите ми се родиха преди седем години, си задавам въпроси за бъдещето ми. Но тялото ми изпраща позитивни сигнали, въпреки операцията, а семейството ми много ме подкрепя и е щастливо да обикаля света с мен. Когато тялото ми не издържа повече и у дома са уморени, ще приключа с тениса. Но не смятам, че това ще се случи скоро. Още се наслаждавам на играта, така че ще ме гледате още няколко години", заяви носителят на рекордните 17 титли от Големия шлем Роджър Федерер в интервю за "Гадзета дело Спорт".

„Питате ме кой е кралят на клея? Безспорно това е Рафаел Надал. Джокович също е голям тенисист, но не е господар на тази настилка. Той все още не е триумфирал на Ролан Гарос в Париж. Сега може да е сочен за фаворит, но аз смятам, че Надал си е Надал.

На въпрос какво предпочита да спечели - Олимпиадата или титла от Големия шлем?, Роджър заяви следното:

 "Няма да отговоря. Невъзможно е. Шлемовете са ни постоянната цел. Победата ми на "Ролан Гарос" през 2009-а беше най-емоционалната ми, повече дори и от тези на "Уимбълдън", защото се борих за нея толкова дълго. Но Олимпиадата е веднъж на четири години, различно е, представляваш родината си, срещаш се с всички спортисти на света. Наистина не мога да избера. Ще видим какво ще се случи."