Роджър Федерер и Мирка се радват на щастлив семеен живот години наред и постоянно се грижат за четирите си деца, дори когато пътуват по целия свят заради тенис ангажиментите на 20-кратния шампион от Големия шлем. Как обаче започва всичко между двамата?

Швейцарецът разказа, че първата целувка между него и настоящата му съпруга се е случила през 2000 г. в Сидни, когато той играе на олимпийските игри. Мирка, от своя страна, получава „уайлд кард“ за Олимпиадата, след като пробива в топ 100 същата година. Така настоящото семейство се среща.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„За мен беше огромна чест да представлявам страната си в Сидни. Изиграх страхотен турнир, завърших четвърти. Имах две тежки загуби накрая – от Томи Хаас на полуфиналите, а после и в мача за бронзовия медал. Тръгнах си без медал, но за мен беше добро постижение да стигна толкова близо до него“, каза Федерер.

„Прекарахме две седмици заедно с всички швейцарски спортисти, цялата делегация. Споделяхме къща с борците – най-силните момчета, така че бяхме в безопасност“

„Също така прекарах много време с Мирка. Бяхме по-скоро приятели и прекарахме хубаво време заедно. В последния ден, преди тя да отиде в Токио, а аз да се върна в Швейцария, се целунахме и не знаехме какво предстои за нас. Но ето ни – 20 години по късно, женени сме, имаме четири деца, по-щастливи сме от всякога. Така че това беше добра целувка“, сподели Федерер с усмивка.