Най-добрите тенисисти в последните години Роджър Федерер и Рафаел Надал ще изиграят два благотворителни мача следващата седмица. Срещите са организирани от фондациите им и ще се проведат в Цюрих и Мадрид.

Дни преди двубоите швейцарецът говори за съперничеството и приятелството им. “Спомням си, че преди тенисисти не се обичаха особено. Често се заяждаха един с друг и на корта бяха готови да се избият. Това беше много забавно, а и бе причина за много репортажи в медиите. Не искам да критикувам миналото. Мисля че на хората повече им харесва, когато има уважение, както е между мен и Рафа. Смятам, че сме добри модели за подражание на децата - не хвърляме ракетите, не спорим за всяка точка със съдиите. В миналото съществуваше вярването, че трябва да печелиш по грозния начин, а ако се държиш добре на корта не ти помага. Мисля, че двамата с Рафа доказахме, че това не е така. Уважението между нас е уникално и затова мачовете ни са толкова интересни”, коментира Федерер.

Той е домакин на първата среща на 21-и, като тя е от 21,30 часа. На следващия ден е двубоят в Испания – от 20,00 часа.”Евроспорт” ще излъчи и двата мача./БЛИЦ