Роджър Федерер демонстрира отличната си форма в последните два месеца и спечели титлата от силния турнир в Индиън Уелс (САЩ). На финала швейцарецът надви представителя на домакините Джон Иснър със 7:6, 6:3. С успех Федерер изравни рекорда на Рафаел Надал за най-много спечелени титли от веригата “Мастърс”, като двамата имат по 19 трофея.

Триумфът за носителя на 16 трофея от “Големия Шлем” е негов четвърти в Индиън Уелс и го направи тенисистът с най-много титли от състезанието. Роджър вече има общо 73 купи от общо 103 изиграни финала.

Най-интересният момент от мача между Федерер и Иснър беше тайбрекът в първия сет. В него опитният състезател спечели с 9:7 точки. Целият двубой продължи 81 минути.

С успехите си в последните два месеца бившият номер 1 се доближи до второто място в ранглистата, на което в момента е Надал. Иснър от днес се изкачва на рекордната за него 10-а позиция.

Следващата седмица започва вторият “Мастърс” турнир за сезона – този в Маями, където шампион от миналата година е световният номер 1 Новак Джокович.