Роджър Федерер преодоля Кей Нишикори и се класира за 13-и път на полуфинал на Уимбълдън след обрат. Маестрото за 45-и път в кариерата си ще играе мач от топ 4 на турнири от Големия шлем, а негов следващ опонент ще бъде Рафаел Надал. Това беше неговата победа №100 в кариерата на Маестрото на Уимбълдън.

Изненадващо или не "японския самурай" започна перфектно срещата и проби подаването на съперника. След като затвърди, притисна швейцареца отново и поведе 0-40, но не се възползва – 2-1. В петия гейм, в трето поредно подаване на Федерер, Кей стигна до брейкбол, но не се възползва.

Световният №7 намираше страхотни ъгли в ударите си и въпреки че съперникът му насочваше добре ретурите си, успя да устои до края на частта – 6-4.

Най-важната задача пред осемкратния шампион след подновяването на играта бе да стане по-ефективен на втори сервис, след като ефективността му досега бе 36% (4/11).

Маестрото направи именно това, а още във втория гейм проби на нула, след което доминираше. В следващите си два сервис гейма швейцарецът не отпусна точка – 4-1, а в петия направи двоен брейк, след който лесно затвори сета – 6-1, за 22 минути игра.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Нишикори все по-трудно намираше отговор на разнообразната игра на съперника си при посрещане, като в третия сет спаси общо четири брейкбола, преди в седмия гейм да се пречупи – 3-4. Федерер затвърди авторитето без да губи точка, а впоследствие взе и сета – 6-4.

Всички показатели в играта на Роджър се подобряваха. Той изпусна по брейкбол в първите три сервис гейма на Нишикори, но в крайна сметка наложи волята си с решителен пробив в деветия гейм, след който сервираше за мача – 6-4. Бившият №1 имаше спечелени 71% (5/7) точки на втори сервис в частта и 79% (15/19).