Роджър Федерер се класира за третия кръг на турнира от сериите “Мастърс” в Индиън Уелс след двусетова победа срещу Игор Андреев - 7:5, 7:6 (4). Федерер допусна някои колебания в играта си, но в най-решаващите моменти беше на ниво и сломи съпротивата на напористия Андреев. Швейцарецът записа успех и в четвъртия си мач срещу руснака. В следващия кръг съперник на номер 2 в световната ранглиста ще бъде Хуан Игнасио Чела, който трудно надви Филип Печнер.

В първия сет Федерер печелеше сравнително лесно подаванията си, но това правеше и Андреев. До 5:5 никой не успяваше да осъществи пробив, но тогава Андреев изостана с 0:40 и Федерер не пропусна да вземе важно предимство. Рекордьорът по титли от Големия шлем беше безмилостен в следващия гейм, като го спечели "на нула" а с това взе и сета.

Андреев започна втората част лошо и допусна Федерер да поведе с 2:0. Руснакът обаче намери сили да върне интригата и спечели три последователни гейма. Двамата продължиха да са стабилни при подаванията си и логично се стигна до тайбрек. В него Федерер дръпна с 3:0, но Андреев отново показа характер и изравни. При 4:4 руснакът загуби концентрация и не отигра по най-добрия начин следващите две точки. Федерер се възползва още от първия си мачбол и приключи двубоя след 1,34 часа игра./БЛИЦ