ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Швейцарската легенда в тениса Роджър Федерер направи признание за отношенията си с друг велик тенисист - Рафаел Надал, и обясни, че те не винаги са били добри приятели.

Федерер, който се пенсионира преди почти година и скоро ще навърши 42, не скри, че двамата са изпитвали взаимна омраза един към друг по време на рекламно събитие в Ню Йорк на Uniqlo, негов спонсор в последната част от кариерата му. На него швейцарецът също демонстрира абсолютно нов и неочакван от  него бекхенд с две ръце, което накара феновете му да цвилят от възторг.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

„В началото не бяхме приятели, въпреки че се уважавахме много като съперници. Разбирахме се, но бяхме конкуренти и имаше моменти, в които може би не можехме да се понасяме, но това е нормално", сподели Федерер. 

„Аз съм с пет години по-голям от Рафа и когато той изгря, беше младият мъж, който искаше да победи всички. Беше изключително талантливо момче, много срамежлив. Той ме уважаваше много, а аз него, след това бавно видях го да расте не само като играч, но и като мъж. Виждах как става все по-уверен“, продължи Маестрото.

Връзката между двамата титани се разви и в крайна сметка тя засегна тяхното обкръжение, треньорски щабове и семействата им.

„Отлични отношения имаха дори нашите екипи - неговите треньори и моите. С годините разбрахме, че няма да се виждаме толкова често на терена и започнахме да говорим за други неща, всичко стана различно: за контузии, децата, за нашето съперничество, което много ни липсва сега. Рафаел е страхотен човек, липсва ми да играя с него всяка седмица, както правехме преди, и аз силно се надявам, че той ще може да се върне отново и да бъде най-добрият", завършва Роджър Федерер.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!