Роджър Федерер спечели за трети път турнира от сериите Мастърс в Синсинати. Швейцарецът победи на финала Новак Джокович с 6:1, 7:5 за 1 час и 31 минути. За него това е четвърта титла от началото на сезона след успехите в Мадрид, на "Ролан Гарос" и "Уимбълдън".

28-годишният Федерер вече има 8 победи от 12 мача срещу Джокович. Роджър, който на полуфиналите отстрани шампиона от миналия сезон Анди Мъри, изигра блестящ първи сет, който бе решен във втория гейм. В него швейцарецът стигна до седем възможности за пробив и при последната успя да спечели при подаването на съперника му. След дългия и оспорван гейм Федерер летеше до края на сета, въпреки че Джокович не играеше слабо. Световният номер 1 обаче бе почти безгрешен, постигна нов пробив и след това поведе с 5:0, а след 32 минути игра затвори първата част.

В началото на втория сет Новак демонстрира качествата си. Той започна много стабилно и концентрирано, направи няколко великолепни удари и успя да пробие за 2:0, а след това да си вземе сервис гейма. След паузата след третия гейм обаче Федерер отново вдигна оборотите и не остави големи шансове на сърбина. Той спечели подаването си в четвъртия гейм за около 45 секунди след 3 аса, направи поредица от блестящи удари, стигайки до пробив, и след това изравни за 3:3. Швейцарецът продължи да доминира и стигна до три шанса за пробив в следващия гейм, но Джокович оцеля. В деветия гейм Новак дори стигна до сетбол, но го пропусна, и допусна пробив за 6:5, което означаваше край на интригата, тъй като секунди по-късно сервисът на Роджър приключи мача./БЛИЦ