Роджър Федерер е доволен. Тенисистът призна, че се радва на успешната си година, титлата в Лондон и победата над Рафаел Надал на финала.

“Възхитен съм от начина, по който играх през цялата седмица. Успях да запазя най-доброто от играта си до самия край. Специално е да бия Надал на финал”, заяви швейцарецът.

Той призна, че настилката в залата му е дала предимство. "От малък тренирам при такива условия и това разбира се бе добре за мен. На Рафа му е бе трудно. От първата до последната точка имах свой план, който работеше много добре. Независимо че загубих втория сет, аз знаех, че съм на прав път. Не мога да си представя да играя още по-добре", добави Роджър.

След успеха той благодари на треньорите си, които са му вдъхнали увереност след слабия му сезон на клей.

”Кариерата ми е страхотна и нямам никакви намерения да спирам или напускам. Не очаквайте от мен да играя по 16-17 финала клато през 2005 г. Това просто не е реалистично. Двамата с Рафа определено не играем просто, за да бием останалите момчета, а и заради историята. Това е чудесно. Не мисля, че той ще е наранен от тази загуба, тъй като сезонът му бе великолепен", завърши Федерер./БЛИЦ