Носителят на 20 титли от „Големия шлем“ Роджър Федерер срази британеца Камерън Нори с 6:4, 6:4, 5:7, 6:4 след два часа и половина игра и се класира за 18-и път от 22 участия за 1/8-финалите на „Уимбълдън“, продължавайки да преследва девети трофей от турнира.

Световният №34 създаде затруднения на Маестрото, но въпреки това швейцарецът изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона, а следващият му съперник ще бъде 26-годишния италианец Лоренцо Сонего, който по-рано днес отстрани австралиеца Джеймс Дъкуърт.

Първият сет започна равностойно, но след три поредни спечелени гейма на нула Федерер дръпна с 5:3 и го затвори при 6:4 в своя полза. Нещата се повториха и във втората част, в която Нори взе преднина, но след това пропусна два поредни брейкпойнта и позволи на Федерер да изравни. Швейцарецът отново успя да пробие пръв и поведе с 3:1, след което спечели сета с 6:4.

Третата част бе напълно равностойнa, като в първите десет гейма никой от двамата не успя да стигне до възможност за пробив. При 5:5 Федерер можеше да обърне резултата и да повече, но пропусна два поредни брейкпойнта и Нори си върна водачеството. Британецът приключи сета с пробив на нула за 7:5.

Нори на два пъти поведе в началото на четвъртия сет, но Федерер реализира пробив, с който осъществи обрат и направи резултата 3:2 в своя полза. Британецът обаче изравни, след което спаси брейкпойнт и спечели подаването си за 4:3. Маестрото записа още един пробив и в крайна сметка триумфира след 6:4.