Швейцарецът Роджър Федерер е последният тенисист, който се класира за четвъртфиналите на “Australian Open”. Световният номер 2 елиминира в три сета Милош Раонич (Канада) – 6:4, 7:6(4), 6:2. В следващия кръг Федерер ще се изправи срещу французина Жо-Вилфред Цонга.

Първият сет бе равностоен, като и двамата тенисисти печелиха лесно сервиранията си. Постепенно се стигна до 5:4 в полза на Федерер, който впоследствие успя да вземе подаването на Раонич и затвори гейма – 6:4.

Втората част повтори сценария от първия сет. Раонич и Джоковичч разчитаха на силен и точен сервис, с което затрудняваха съперника си. Логично, без нито един пробив, се стиган до тайбрек. В него Федерер показа, че е по-класен и опитен играч и успя да направи два минибрейка, с което взе и втория сет – 7:4 в тайбрека и 2:0 за швейцареца.

Загубата на втория сет пречупи канадеца, който позволи на Федерер да дръпне с 3:0 в началото на последния сет и интригата в мача свърши. Двамата тенисисти доиграха срещата без напрежение и в крайна сметка след 6:2 в полза на Федерер, швейцарецът е на четвъртфинал.