Новият победител на “Ролан Гарос” Роджър Федерер изрази радостта си след успеха над Робин Сьодерлинг с 3:0 сета.

“За мен е невероятна чест да стоя на подиума като победител. Това е един магически момент, благодаря ти Робин, че ме накара да се смея на тази церемония. Ако не беше ти, нямаше да мога да говоря, защото емоциите са прекалено големи в този момент. Трудно е да загубиш финал, но твоето представяне бе приятна изненада, поздравление за твоята игра”, започна речта си Федерер, който получи купата от легендата Андре Агаси.

“Искам да благодаря на Андре, че е тук, правили сме страхотни мачове. Ти си страхотен тип, и на корта, и в личния си живот. Въпреки че не играеш, наистина липсваш, но се радвам, че поне днес беше с мен”, допълни швейцарецът.

“Благодаря на моя екип, какво мога да кажа, вие сте невероятни. Играя тенис от доста време и вие през цялото време сте били до мен и сте ме подкрепяли. Много хора ми помагаха, на първо място моята съпруга. Благодаря на моите родители, вие направихте всичко, което е по силите ви, за да помогнете на моята кариера. Купата започва да тежи, затова ще спра до тук с речта си, наистина искам да ви благодаря, защото въпреки че напрежението бе голямо, през тези 15 дни вие бяхте страхотни”, завърши Федерер./БЛИЦ