Роджър Федерер спечели за шести път турнира в Дубай (ОАЕ), който беше от категория "АТР 500". Рекордьорът по трофеи от Големия шлем победи на финала чеха Томаш Бердих с 3:6, 6:4, 6:3.

Това беше 78-а купа в кариерата на Федерер в 115-ия му финален мач. Освен това той печели титла в АТР за 14-а поредна година. Първата си титла грабна на 4 февруари 2001 година на турнира в град Милано в зала.

Швейцарецът поведе с пробив, но той беше върнат при 2:2 гейма. Бердих се възползва от зачестилите грешки на Федерер и спечели първата част.

Томаш направи първи пробив в следващия сет за 3:2, но Роджър върна пробива. В заключителния гейм той поведе с 40:0 при сервис на чеха и изравни сетовете.

В решителната трета част Федерер пак поведе с 40:0, но Бердих показа хладнокръвие и взе подаването си. Швейцарецът дръпна с 4:1, в седмия гейм чехът имаше две точки за връщане на пробива, но не успя. При 2:5 Бердих сервираше за оставане в мача. Фед Екс пропиля в него два мачбола, но след това ликува при общо третата си възможност, защото ретурът на Бердих излезе в аут.



Article.jpg