37-годишният швейцарец Роджър Федерер сякаш кара втора младост, а перфектната му игра срещу Рафаел Надал вчера на полуфинала на “Уимбълдън” му дава огромна увереност и в утрешния финал. Там негов съперник ще бъде Новак Джокович. Федерер се намира в невероятна форма и продължава да увеличава постиженията си и да трупа титли в списъка.

“Ние с Рафа Надал сме играли толкова, толкова много пъти, наистина не мога да ги преброя. Мисля, че тези двубои са с ясен план от самото начало. Смятам, че когато си играл с някого повече от 15 пъти, няма какво ново да предложиш. И е много трудно да измислиш изненада”, сподели Федерер.

“Годината засега наистина е много силна за мен. Звездите са се наредили точно сега. От тази гледна точка мога да вляза във финала много уверено… Мисля, че най-важната и най-вероятно първата победа, която трябва да постигнете, е тази в себе си. Визуализацията е част от умствената подготовка. Това е много, много важно за мен. Аз го правя през цялото време. Това е част от моята рутинна подготовка”, сподели Федерер, който в неделя излиза за рекордна 9-а титла на “Уимбълдън” и общо 21-а от “Големия шлем”.