Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира на осминафиналите на тенис турнира в Маями с награден фонд 6 134 605 милиона долара. Хасковлията надделя над световния №2 Анди Мъри с 6:7 (1), 6:4, 6:3. Това бе трета победа за Гришо в девет сблъсъка между двамата, изкована с много воля след 2,25 часа игра.

Британецът първи стигна до пробив в третия гейм на първия сет. Григор веднага върна брейка. Срещата продължи гейм за гейм, а в тайбрека Мъри бе безапелационен и даде само една точка на българина.

Вторият сет започна отлично за Димитров, който дръпна с 3:0 след два пробива. Това изнерви съперника му, който започна да удря ракетата си в почивката. Въпреки това Мъри се концентрира и след като спечели сервиса си при 4:0, успя да пробие подаването на хасковлията.

Григор не се възползва от шанс за пробив при 4:2, а при 5:4 успя да се спечели третия си сетбол и да докара нещата до решителен сет.

Българинът допусна пробив в четвъртия гейм на третата част, но веднага проби съперника си, след което спечели подаването си и изравни – 3:3. При сервис на британеца, българинът стигна до два брейкпойнта и за пръв път поведе в сета – 4:3. Гришо спечели подаването си и направи резултата 5:3. Хасковлията достигна до 2 мачбола при сервис на противника си и взе още първата точка, с която затвори, гейма, сета и мача.

На осминафиналите Димитров ще се изправи срещу спечелилия срещата между Гаел Монфис (Франция) и Пабло Куевас (Уругвай).