Само 16 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 20 20 година - тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в „Арена Армеец“ от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от малкото в света, които ще имат честта да приемат турнир от календара на АТП след прекъсването на тура. И то какъв турнир?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината! Продължаваме  рубриката "Звездите на Sofia Open 2020“. Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта!

Тенисът и футболът нерядко вървят ръка за ръка. Много често хората, които си изкарват хляба с ракета в ръка, са фенове на най-популярната игра с топка в света. Такъв е случаят и с Ян-Ленард Щруф (роден на 25 април 1990 година). Германският гигант ще бъде сред участниците в Sofia Open 2020. А зрителите, които подкрепят Борусия (Дортмунд), трябва да знаят, че споделят тази си страст със 196-саниметровия гигант от Рур.

Ян-Ленард започва да играе тенис на 6-годишна възраст покрай родителите си Дитер и Мартина, които са треньори. Любимата му настилка са червените кортове и логично мечтае за пробив в откритото първенство на Франция. Именно на „Ролан Гарос“ е и най-доброто му постижение в турнирите от Шлема – осминафинал от сезон 2019 (загуби от Новак Джокович). Любимите му градове в тура са Рим и Маями.

Детският му идол е американската легенда Пийт Сампрас. В свободното си от тренировки и мачове време предпочита да чете. Любимата му храна е пица.

През август отбеляза личен рекорд в ранглистата, достигайки до №29. Има три спечелени титли на двойки, но все още няма трофей поединично.

Дебютира на Sofia Open миналата година, когато в първия си мач в „Арена Армеец“ победи Стефано Травалия, преди да отстъпи на осминафиналите пред Стефанос Циципас.