Давид Ферер започна с победа участието си в заключителния турнир на АТР за годината в Лондон. Световният номер 5 се наложи над аржентинеца Хуан Мартин дел Потро с 6:3, 3:6, 6:4 в група "В" на надпреварата.

"Победата днес е голям успех за мен. Мачът беше доста завързан, имаше няколко страхотни разигравания, но аз съм доволен от играта си. Мисля, че агресията, която показах, ми помогна да спечеля", каза Ферер след края на двубоя.

Следващият мач на петия в света e срещу швейцареца Роджър Федерер. "Роджър е невероятен играч, той има фантастичен сервис, който много трудно може да се посрещне. Да не говорим за форхенда му. Разликата между нас двамата е, че той е по-добър от мен", коментира Ферер.

"Първите мачове в групата винаги са трудни, а Давид играе много силно. Спечели два последователни турнира и натрупа много самоувереност. Останалите тенисисти също са на най-високо ниво, но все още имам надежда, че мога да се класирам", каза от своя страна Дел Потро, който във втория си мач ще се изправи срещу втората ракета на Сърбия Янко Типсаревич.