Чилийският тенисист Фернандо Гонзалес слага край на професионалната си кариера. 31-годишният състезател се оттегля след серия от травми, които не му позволяват да играе пълноценно от година и половина. Известният с един от най-мощните форхенди чилиец обяви новината на пресконференция.

Неговият последен турнир ще бъде Мастърса в Маями през март. Гонзалес е избрал него, за да каже “Сбогом”, защото там винаги получава голяма подкрепа от сънародниците си.

В кариерата си той има 11 титли и стига до 5-ата позиция в ранглистата. През 2007 година Фернандо играе финал на Откритото първенство на Австралия, който губи от Роджър Феддерер с 6:7, 4:6, 4:6. Най-големите му успехи са на Олимпиади. Гонзалес е златен медалист на двойки с Николас Масу от Игрите в Атина през 2004-а, когато взима бронз на сингъл. В Пекин той спечели сребърен медал, като отстъпи на финала пред Рафаел Надал с 3:6, 6:7, 3:6.

Гонзо има победи над редица бивши номер 1 – Лейтън Хюйт, Андре Агаси, Роджър Федерер (докато те са лидери в света), както и Новак Джокович, Рафаел Надал, Анди Родик, Хуан Карлос Фереро, Карлос Моя, Густаво Куертен, Марат Сафин и Пийт Сампрас.