България загуби с 2:3 победи от Финландия в първия кръг във втора група на Евро-африканската зона в турнира "Купа Дейвис". Александър Лазов се изправи срещу Хари Хелиоваара в решителна битка, като преди това резултата бе 2:2, благодарение на двете победи на Григор Димитров.

Младият Лазов отстъпи на финландеца с 6:4, 6:7(4), 4:6, 3:6 и прати България да се бори за оставане с Естония или Ейре.
Бълграският тенисист започна добре. Той спаси 6 топки за пробив при 4:4, а впоследствие направи брейк и взе първия сет. Сашо имаше нужда от медицинска пауза малко преди края му заради проблем в глезена.

Хелиовара, който непосредствено преди началото на мача бе избран да смени първоначалния избор Юху Пауку, поведе с 2:0 във втория сет. Лазов успя да се добере до 4:4, а след това достигна и до сетбол на сервис на противника си, но пропусна да се възползва. Срещата влезе в тайбрек, който бе спечелен при четвъртия мачбол от финландеца.

В третия сет Лазов се пропука точно когато трябваше да сервира за оставане в него, правейки три непредизвикани грешки. В четвъртия сет Хелиовара поведе с 5:0, но Сашо се стегна и спечели следващите три гейма, отразявайки два мачбола.

В крайна сметка финландецът не изпусна пробива си преднина и спечели.