Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще бъде партньор на двойки с французина Никола Маю на турнира АТР 500 в Ротердам, който започва следващата седмица, съобщи френският вестник "Уест Франс", цитиран от БТА. Двамата за първи път ще си партнират.

През 2018 г. българинът игра финал на турнира в Ротердам на сингъл, но го загуби от Роджър Федерер, който е трикратен шампион в Ротердам. Жребият за индивидуалните мачове ще се тегли в петък. В турнира ще участват Стефанос Циципас (Гързия), Андрей Рубльов (Русия), Феликс Ожие-Алиасим (Канада), Даниил Медведев (Русия), Холгер Руне (Дания), Хуберт Хуркач (Полша), Александър Зверев (Германия) и Яник Синер (Италия).

"Върнах се в Париж и се заминавам за Ротердам в петък. Ще играя с Григор Димитров", разкри самият Маю.

Французинът е бивш №1 в света на двойки, но в момента не е в най-добрия период в кариерата си. Никола Май имаше да защитава много точки от турнира в Монпелие, където преди година спечели титлата на двойки. Той трябваше да си партнира със сънародника си Пиер-Юг Ербер, който обаче се контузи. Следващият му партньор бе Вашек Поспишил, но и канадецът се отказа се отказа в последния момент заради контузия на лакътя и Маю бе принуден да не играе в турнира.