Организаторите на "Ролан Гарос" обявиха, че за първи път от две години, когато избухна пандемията, няма никакви ограничения за К-19.

Френските власти премахнаха мерките от понеделник на почти всички публични места с изключение на болници и обществения транспорт.

Новината означава, че Откритото първенство на Франция ще се състои пред пълни трибуни и с участието на настоящия шампион Новак Джокович.

20-кратният победител от турнирите в Големия шлем не успя да защитава титлата си на Откритото първенство в Австралия през януари, след като бе депортиран от страната, защото не е ваксиниран срещу коронавирус.

34-годишният тенисист пропуска и турнирите АТП 1000 в Индиън Уелс и Маями, защото не може да влезе на територията на САЩ без доказателство за ваксинация.

"Както са нещата в момента, нищо не може да попречи на Джокович да вземе участие в Откритото първенство на Франция", заяви директорът на турнира Амели Моресмо на пресконференция в сряда.

Президентът на Френската тенис федерация Жил Моретон все пак предупреди, че нещата могат да се променят до старта на "Ролан Гарос", който е предвиден за 22 май.

"Вирусът продължава да циркулира и трябва да сме внимателни. Ако това отново се случи и правителството наложи нови мерки, ние няма да бъдем изключение", обясни той.

Моретон обаче изрази оптимизъм, че кортовете на "Ролан Гарос" ще бъдат пълни за първи път в последните две години.

"Започнахме да продаваме билети на 8-и март и 500 000 места от общо 600 000 вече са продадени. От 150 000 билети за вечерните сесии, продадохме 100 000", обясни той.