Пьотр Нестеров е двоен шампион, Даря Шаламанова спечели титлата при девойките на турнир от ITF в Скопие, информираха от Българската федерация по тенис. 

Талантите ни спечелиха всичките възможни първи места на турнира за юноши и девойки от четвърта категория на ITF в Скопие (Македония).
 
При юношите Пьотр Нестеров (ТК "Черно море Елит", гр.Варна) триумфира с титлите на сингъл и по двойки.

Във финала на сингъл Нестеров направи обрат и победи с 3-6, 6-4, 6-4 Петър Йованович от Черна гора. За да спечели титлата Пьотр постигна 5 победи при само два загубени сета. Предната седмица Нестеров спечели титлата на още един турнир в Македония.

Вчера Пьотр триумфира и в турнира по двойки. Нестеров в тандем с Диан Недев (ТК "Виа Тенис Стар", гр.София) победиха с 6-2, 6-4 Марино Якич и Карло Кроло от Хърватска.

Даря Шаламанова (ТК "Дема", гр.София) спечели титлата при девойките с пет победи и само един загубен сет.

Във финала Шаламанова се наложи над друга българка Катерина Димитрова (ТК "Пловдив 1981", гр.Пловдив) с 6-4, 6-2.

Катя също си тръгва с трофей от Скопие. В турнира по двойки при девойките Димитрова и Дефне Чирпанли от Турция победиха с 6-7(5), 6-3, 10-7 Даря Шаламанова (ТК "Дема", гр.София) и Елена Кралева (ТК "СА Несебър", гр.Несебър).

Страхотното представане на българчетата на турнира се допълва от третите места на сингъл на Диан Недев (ТК "Виа Тенис Стар", гр.София) и Васил Димитров (ТК "Виа Тенис Стар", гр.София) и Лия Каратанчева (ТК "Левски", гр.София) и Елена Кралева (ТК "СА Несебър", гр.Несебър) при девойките.